Címlap Egy cseppnyi tudás a vízről
Egy cseppnyi tudás a vízről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bk   
2014. április 10. csütörtök, 00:00

"Egy cseppnyi tudás a vízről" c.

pedagógusoknak szóló továbbképzés, amely a víz témakörére épülő oktatási programcsomag alkalmazását elősegítő

30 órás, akkreditált tanfolyam. (OKM-3/11/2007.)

 

Az 1984-ben létrehozott amerikai Project WET (Water Education for Teachers) Alapítvány által fejlesztett és működtetett módszertant mára már több, mint 20 országban közel 400 ezer pedagógus és oktató használja, melynek keretében 20 millió gyermek jut a vízzel kapcsolatos átfogó ismeretekhez. Az Oktatási Programcsomaghoz Magyarország a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-n keresztül, 2005-ben csatlakozott. Az alábbi ismeretekhez és módszerekhez a világon csak Magyarországon lehet akkreditált képzés formájában hozzájutni.

Az ajánlott akkreditált továbbképzés a víz témakörét komplexen feldolgozó, az intézményhez közel eső helyszínen megrendezhető továbbképzés. Segítséget nyújt abban, hogy pedagógusok ezt az új oktatási programot a Helyi Pedagógiai programmal, tanmenettel össze­egyeztethetővé tegyék.

Kiemelten foglalkozik a program a környezetnevelési módszerek elméleti és gyakorlati hátterével, lényeges eleme a fenntarthatóságra nevelés, élménypedagógiai alapokon nyugvó, gazdag kompetencia alapú oktatást elősegítő tevékenységrendszer. A továbbképzésen tanultak a későbbiekben a természetismeret, környezetismeret, egészségtan, biológia, matematika, földrajz és egyéb tantárgyak, és a különböző készségfejlesztések körében is szabadon alkalmazhatók. A vízről - mint lételemről - megszerezhető ismereteket játékos, interaktív módszerekkel, kézzelfogható formában tanítja.

Amennyiben a résztvevő pedagógusok vállalják, hogy a saját intézményükben a továbbképzésen tanult ismereteket alkalmazzák, úgy megkapják a szükséges mennyiségű tanulói munkafüzetet, a folyamatosan megjelenő új tankönyveket, feladatlapokat. A későbbiek folyamán segítséget nyújtunk a felhasználásra kerülő eszközök beszerzésére és előállítására.

A képzés alapítója és indítója: Micolor Bt.

A képzés vezető szakértője és tanfolyam vezető: Labanc Györgyi környezeti nevelő, közoktatási szakértő

A végzettség igazolása: Tanúsítvány

Előírt követelmény: Házi dolgozat

30 órás

A képzés díja: 45.000 Ft, amely magában foglal napi egyszeri főétkezést (ebéd).

Jelentkezni és érdeklődni lehet: Labanc Györgyi (06-30-419-5080) vagy Mikó Tamás (06-20-954-6460)

 


Módosítás dátuma: 2014. április 10. csütörtök, 12:42
 
teaagostyan, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting