Címlap Környezeti nevelés "szobában - szabadban"
Pedagógus továbbképzés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bk   

 

Mottó: " az élmény kapcsol minket a valósághoz"

A Természetes Életmód Alapítvány az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásával meghirdeti a

"Környezeti nevelés szobában-szabadban" c.

 90 órás akkreditált továbbképzését (82/68/2012/KIOR)


 

A továbbképzés felkészíti a résztvevőket a megváltozott Közoktatási Törvény alapján a helyi környezeti nevelési programok gyakorlati megvalósítására.

Lehetőséget biztosít:

  • a környezeti nevelés tevékenységhez kapcsolt élményközpontú módszereinek átélésére, a terepséták vezetésének játékos, életkorhoz igazodó, speciális óvodai, általános iskolai módszereinek megismerésére, gyakorlására;
  • fenntarthatóságra nevelés alapelveinek, módszereinek, eszközeinek megismerésére;
  • a múzeumpedagógia- és a zoopedagógia módszereinek elsajátítására;
  • a környezeti nevelés ökológiai szemléletű tervezésének, a cselekvésen alapuló tanulásnak, a konkrét problémából kiinduló, alkotó gondolkodásnak, a környezeti nevelésre jellemző sajátos tanulásszervezési módoknak átadására, egy más szemléletű nemzedék felnevelése érdekében;
  • erdei iskolák, óvodák, táborok szervezésének, szakmai programjaiknak összeállításának gyakorlása, a komplexitás-szenzitivitás szellemében a művészetek eszközeivel;
  • a „természet közeli” nevelés , oktatás megismerésére, sok terepgyakorlattal, kirándulással.

A továbbképzésünk 12 éve sikeresen működik. Előadóink, szakmai jellegű gyakorlati foglalkozásaink vezetői a környezeti nevelés elismert szaktekintélyei, az ország minden részéből: környezeti nevelők , egyetemi oktatók, múzeumi munkatársak, valamint olyan gyakorló pedagógusok, akiknek a napi iskolai, óvodai munkájába is bepillantást nyerhetünk. A kézműves foglalkozásokat, népművészek és művésztanárok vezetik.

 

Végzettség igazolása: Tanúsítvány

Előírt követelmények: Záródolgozat, terepgyakorlat (erdőn, réten, vízparton)

A továbbképzés a 4 évszak jegyében, 2 helyszínen zajlik (3X3 nap)

Tervezett időpontok: 2014. szeptember, 2015. március, 2015. június

90 órás (40 óra gyakorlat, 50 óra elmélet)

A tanfolyam díja: 120.000 Ft (Az összeg két részletben is befizethető, utalható egyeztetés után.) A tanfolyami díj az ebéd költségeit is tartalmazza.

Helyszínek: Budapest, Tata-Agostyán

Továbbképzésünkre a környezeti nevelés iránt érdeklődő kollégákat várjuk: óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat, gyógypedagógusokat, szabadidő szervezőket, napközis nevelőket, munkaközösség vezetőket, osztályfőnököket, intézményvezetőket!

Jelentkezni és érdeklődni lehet: Labanc Györgyi (06-30-419-5080), email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A jelentkezési lap a Letölthető anyagok menüpontban megtalálható.

 
teaagostyan, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting