Címlap Gerecse Natúrpark
Gerecse Natúrpark PDF Nyomtatás E-mail
Írta: tea   
2016. április 24. vasárnap, 14:45

www.gerecsenaturpark.eu

 

A Gerecse Natúrpark Bajót-Péliföldszentkeresztre tervezett látogatóközpontja


A Gerecse Natúrpark Bajótra tervezett látogatóközpontja a térség egyik legjelentősebb ökoturisztikai létesítménye lehet, amelynek nem csupán térségi, hanem országos szerepköre lenne. A látogatóközpont a Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten, a Szalézi rend barokk kegytemploma és rendháza közvetlen közelében (attól mintegy 150 méterre) épülne fel. Amennyiben sikeres lesz a pályázat, 2018-ra egy 370 m2 nagyságú épületegyüttes és 166 m2 alapterületű fedett-nyitott tér épülhet meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztésre meghirdetett pályázatára (felhívás kódszáma: TOP-1.2.1-15) benyújtandó pályázat 4 szervezet együttműködésével valósulhat meg:

•    Szalézi Lelkigyakorlatos Ház (konzorciumvezető)
•    Által-ér Szövetség (mint a Gerecse Natúrpark munkaszervezete)
•    Bajót Község Önkormányzata
•    Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.

A tájba illő, megújuló energiaforrásokat hasznosító, akadálymentesített látogatóközpontban  nagyméretű állandó (és interaktív elemekkel gazdagított) kiállítás nyílik a Gerecse Natúrparkról, egy 80 fős konferenciaterem különféle tematikus előadások, foglalkozások, egyéb rendezvények (esküvők) megtartására is alkalmas lesz. Az ideérkező turistákat, zarándokokat, látogatókat büfé, kerthelyiség, ajándékbolt, mosdók, toaletek fogadják. A látogatóközpont egyúttal térségi turisztikai szervezőközpontot is betölt (ehhez jól felszerelt iroda is létesül) és természetesen különféle foglalkozásokat, továbbképzéseket kínál egész évben.

A Bajót-Péliföldszentkereszten megvalósuló látogatóközpont több tekintetben egyedülálló jelentőségű lesz, igazi térségi kisugárzó szerepkört tölt be a Gerecse vidékén. Az épülethez a későbbiekben szabadtéri színpad és kb. 1000 fő befogadására alkalmas nézőtér is csatlakozna.

„Ahol a források vize és a zarándokutak csendje a sasbércek világával találkozik…”

 

 

 

Módosítás dátuma: 2016. április 24. vasárnap, 14:55
 
teaagostyan, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting