Címlap
Szervezetünk a Gerecse Natúrpark tagja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: tea   
2013. április 17. szerda, 06:06

Felismerve, hogy a Gerecse tágabb térségében fellelhető számos természeti és építészeti-kulturális érték, hagyomány megőrzéséhez, fenntartható fejlesztéséhez olyan térségi szintű, járásokon is átívelő, ökológiai szemléletű együttműködés szükséges, amelyhez a natúrpark jellegű összefogás számos lehetőséget teremthet, a térség önkormányzatai, intézményei, gazdasági és civil szervezetei (összesen 30 önkormányzat és 17 egyéb szervezet) 2013. január 9-én Bajót-Péliföldkereszten együttműködési megállapodás keretében alakították meg a Gerecse Natúrparkot.

A Gerecse Natúrpark címet és a tagszervezeteknek járó oklevelet 2013. február 1-én, Tatán adta át ünnepélyesen dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úr és ezzel útjára indult Magyarország hetedik hivatalosan elismert natúrparkja.

 

Bővebben...
 
Film a magyar élőfalvakról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: tea   
2012. december 19. szerda, 07:54

Örömhír: A Duna Tv először 2012 december 20-án, 16 órakor, majd 2013-ban folyamatosan mutatja be a „Csak természetesen” ..., hogy életed valóban fenntartható legyen c. filmet.

Bővebben...
 
Bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail

Rövid videó megtekinthető rólunk a youtube-on.

Alapítványunk hitvallása
Mottó: " a természet jobban tudja"

Világjelenség, így a hazai valóság is, hogy a természeti környezet - benne a mi életünk - jövőbeni értéke rendkívül alacsony, amit a lakosság fogyasztási szokásai és értékrendje is tükröz. A költségvetés részéről maradékelven finanszírozott jövő a nem sarkalatos kérdések elsődlegessége miatt egyre kisebbre zsugorodik.

 

Bővebben...
 
Zöld Óvodák Hálózatának kiépítése, bővítése és fejlesztése pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: tea   
2009. szeptember 01. kedd, 10:30

A 201/2005 (IX.27) Kormányrendelettel kihirdetett, a Norvég Királyság Kormánya és a Magyar Köztársaság Kormánya között 2005. június 10-én létrejött a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2004-2009 közötti végrehajtásáról szóló együttműködési megállapodás, az EGT Finanszírozási mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus végrehajtási rendjéről szóló 242/2006 (XII. 5.) Korm. Rendelet, az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet, a
környezetvédelmi és vízügyi célelőirányzat felhasználásának és ellenőrzésének szabályairól szóló 3/2004. (II.24.) KvVM rendelet, valamint az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében a magyar környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek támogatása, a Második Nemzeti Környezetvédelmi Program végrehajtásának elősegítése érdekében meghirdetett Pályázati Felhívása alapján benyújtott pályázata a környezetvédelmi és vízügyi miniszter 2008. április 23-i döntése szerint - a kitűzött cél megvalósítása esetén - az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmusból támogatásban részesül.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 4
teaagostyan, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting